Rosbiefsalade met mosterddressing

Rosbiefsalade met mosterddressing

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g veldsla
  • 2 kroppen rode sla radicchio, ijsbergsla of blaadjes witlof
  • 5 augurken
  • 2 rode uien
  • ½ l blik artisjokharten
  • 1 bakje cherry/kerstomaten
  • 4 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 500 g rosbief in plakjes gesneden
  • versgemalen peper
  • zout
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) mosterd
  • enkele druppels tabasco

Instructies

  • Was de slasoorten en laat deze goed uitlekken.
  • Hak de augurken fijn.
  • Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Giet de artisjokharten af en halveer ze net als de tomaten.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en presenteer deze bij de salade of giet de saus eroverheen.
  • Leg de plakjes rosbief op een bedje sla.
  • Verdeel de augurken, de ui en peper en zout over de rosbief.
  • Strooi de pijnboompitten over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips

  • Neem in plaats van rosbief reepjes ossentong.
  • Maak er een vegetarische salade van door rosbief te vervangen door reepjes roombrie, camembert en gorgonzola.

Serveertip:

Voeg in plakjes gesneden kastanjechampignons toe.

Wijnadvies:

Een Muscadet sur lie of frisse wijnen van de Sauvignon Blanc, als Entre-Deux-Mers, Bergerac of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade