Rosé Lamsrack met Aardappeljus en Knoflook

Rosé Lamsrack met Aardappeljus en Knoflook

Heerlijk rosé lamsrack met smeuïge aardappelblokjes in een knoflookjus, ideaal voor een elegant diner.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter of margarine
  • ½ eetlepel olijfolie met truffel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 French lamsracks
  • 2 pakjes aardappelblokjes à 450 g
  • 3 eetlepels rode wijn
  • 1 pot vleesfond
  • 8 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Knoflook pellen en fijnmaken.
  • In een pan rode wijn, knoflook en vleesfond op hoog vuur tot 2 dl inkoken.
  • Lamsracks bestrooien met zout en peper.
  • Olijfolie in een pan verhitten.
  • Boter toevoegen en lamsracks ca.
  • 10–12 minuten rosé bakken, af en toe keren.
  • Lamsracks uit de pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
  • Aardappelblokjes in het braadvet ca.
  • 5 minuten zachtjes bakken.
  • Vleesfond erbij schenken en ca.
  • 5 minuten meekoken.
  • Truffelolie door de jus roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Jus met aardappelblokjes over vier voorverwarmde borden verdelen.
  • Lamsracks tussen de botjes in stukjes snijden en op de aardappelblokjes leggen.
  • Serveren met peultjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met verse kruiden zoals tijm of peterselie voor extra aroma.
Wijnadvies:

Een volle rode Bordeaux of een stevige Syrah past uitstekend bij het lamsvlees.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden