Rosé Lamsrack met Aardappeljus en Knoflook
Heerlijk rosé lamsrack met smeuïge aardappelblokjes in een knoflookjus, ideaal voor een elegant diner.
Equipment
- Braadslede of grote pan
- kookpan
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Knoflook pellen en fijnmaken.
- In een pan rode wijn, knoflook en vleesfond op hoog vuur tot 2 dl inkoken.
- Lamsracks bestrooien met zout en peper.
- Olijfolie in een pan verhitten.
- Boter toevoegen en lamsracks ca.
- 10–12 minuten rosé bakken, af en toe keren.
- Lamsracks uit de pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
- Aardappelblokjes in het braadvet ca.
- 5 minuten zachtjes bakken.
- Vleesfond erbij schenken en ca.
- 5 minuten meekoken.
- Truffelolie door de jus roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Jus met aardappelblokjes over vier voorverwarmde borden verdelen.
- Lamsracks tussen de botjes in stukjes snijden en op de aardappelblokjes leggen.
- Serveren met peultjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse kruiden zoals tijm of peterselie voor extra aroma. Wijnadvies:
Een volle rode Bordeaux of een stevige Syrah past uitstekend bij het lamsvlees.
Garneer met verse kruiden zoals tijm of peterselie voor extra aroma. Wijnadvies:
Een volle rode Bordeaux of een stevige Syrah past uitstekend bij het lamsvlees.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g