Roségebakken biefstuk op rucolabed
Een snel en slank hoofdgerecht met heerlijke roségebakken biefstuk op een warm bedje van verse rucola en basilicum, op smaak gebracht met balsamicoazijn.
Equipment
- Grillpan of koekenpan
- keukenschaar
- Vork of tang
Ingrediënten
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- ½ eetlepel grof zeezout
- 1 eetlepel rode wijn
- 2 biefstukken à ca. 125 g
- 2 pakjes rucola à 30 g
- 2 takjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- versgemalen peper
Instructies
- Pel en snipper de knoflook.
- Knip de basilicum fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie in een (grill)pan.
- Bak de biefstukken in ca.
- 4 minuten rosé van binnen en bruin van buiten, keer halverwege.
- Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de resterende olie toe aan de pan.
- Bak de knoflook ca.
- 30 seconden.
- Voeg de rucola en basilicum toe en schep 30 seconden om.
- Voeg de rode wijn en balsamicoazijn toe en meng goed.
- Verdeel het mengsel over twee voorverwarmde borden.
- Leg de biefstukken erop.
- Bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met pain de campagne en een frisse tomatensalade. Wijnadvies:
Een zachte rode wijn zoals Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht.
Serveer met pain de campagne en een frisse tomatensalade. Wijnadvies:
Een zachte rode wijn zoals Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g