Roségelei met frambozen en muntroom
Een verfrissend dessert met een zomerse twist: roségelei met frambozen en een luchtige muntroom. Perfect als lichte afsluiting van een zonnige maaltijd.
Ingrediënten
- 250 ml roséwijn
- 1 vanillestokje opengesneden
- 9 blaadjes witte gelatine
- 175 g suiker verdeeld
- 250 g frambozen
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel munt heel fijn gesneden
Instructies
- Breng in een pan 200 ml roséwijn met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken.
- Laat de gelatine 5 minuten weken in ruim koud water.
- Haal het vanillestokje uit de rosé en bewaar het.
- Los 150 g suiker al roerend op in de warme rosé.
- Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme rosé.
- Roer in een kom de resterende 50 ml rosé door het gelatinemengsel.
- Voeg de frambozen toe aan het mengsel.
- Giet de gelei in een puddingvorm en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Klop in een kom de slagroom met het vanillemerg en de resterende suiker lobbig.
- Voeg de fijngesneden munt toe en meng voorzichtig.
- Dompel de puddingvorm kort in warm water en druk met een vinger tegen de gelei om deze los te maken van de wand.
- Keer de vorm om op een schaal en laat de gelei eruit glijden.
- Serveer de roségelei met de muntroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg extra frambozen toe als garnering voor een kleurrijk accent.
Wijnadvies:
Serveer met een glas gekoelde rosé, dezelfde die gebruikt is in de gelei, voor een perfecte zomerse combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g