Roti
Aller Hande 1996
Equipment
- plasticfolie
Ingrediënten
- 4 kippenbouten 1 kilo,
- Zout
- peper
- 50 g boter of margarine
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 500 g sperziebonen
- 750 g aardappels vastkokende
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 theelepels koriander gemalen
- 2 theelepels djinten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 zakje santen
- 3 eetlepels bloem om te bestuiven
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Kip bestrooien met zout en peper.
- In braadpan boter verhitten en kip in 5 minuten rondom bruin bakken.
- Afgedekt in 30 minuten gaar stoven.
- Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
- Kippenvlees van botten nemen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
- Met koele hand in 5 minuten tot soepel deeg kneden.
- Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
- Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast 30 minuten laten rusten.
- Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van 3 cm breken.
- Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
- Ui pellen en snipperen.
- Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
BEREIDEN:
- Eén bord voorverwarmen.
- In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
- Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn 3 minuten zachtjes bakken.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en 1 minuut meebakken.
- Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
- Aan de kook brengen en afgedekt 20 minuten zachtjes laten stoven.
- Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
- Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van 24 cm doorsnede.
- Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
- Roti's in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
- Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Door kip santen roeren en nog 5 minuten zachtjes laten stoven.
- Op smaak brengen met zout.
- Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met sambal