Roti van Allerhande
Aller Hande 1996
Equipment
- plasticfolie
Ingrediënten
- 4 kippenbouten ca. 1 kilo,
- Zout
- peper
- 50 g boter of margarine,
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 500 g sperziebonen
- 750 g vastkokende aardappels
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 3 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels djinten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 zakje santen
- 3 eetlepels bloem om te bestuiven
Instructies
Voorbereiden:
- Kip bestrooien met zout en peper.
- In braadpan boter verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
- Afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
- Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
- Kippenvlees van botten nemen.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
- Met koele hand in ca. 5 minuten tot soepel deeg kneden.
- Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
- Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 3 cm breken.
- Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
- Ui pellen en snipperen.
- Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Bereiden:
- Eén bord voorverwarmen.
- In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
- Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken.
- Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
- Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven.
- Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
- Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van ca. 24 cm doorsnede.
- Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
- Roti's in ca. 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
- Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Door kip santen roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes laten stoven.
- Op smaak brengen met zout.
- Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
- Serveren met sambal.