Rotoli alla Napoletana
(opgerolde pizza)
Ingrediënten
- 1 x basisrecept pizzadeeg
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gepeld teentje knoflook
- 400 gram gepelde tomaten blik, uitgelekt
- 30 gram pijnboompitten
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 40 gram ontpitte zwarte olijven
- 150 gram grof geraspte mozzarella
Instructies
- Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
- Verhit de olie en bak de hele knoflookteen ± 3 minuten.
- Pureer de tomaten en bak de puree op middelhoog vuur ± 15 minuten met de knoflook mee.
- Verwijder de knoflookteen en laat de tomaten afkoelen.
- Vet het bakpapier op de bakplaat met olie in.
- Vorm van het deeg 4 ovale pizzabodems van 4-5 mm dik en verdeel het tomatenmengsel, de pijnboompitten, de oregano, de olijven en de mozzarella over het deeg.
- Rol de pizza's op, druk de uiteinde goed aan.
- Bestrooi de opgerolde pizza's met bloem en laat ze op de bakplaat ± 20 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bak de pizza's in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.