Rotoli alla Napoletana

Rotoli alla Napoletana

(opgerolde pizza)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 x basisrecept pizzadeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gepeld teentje knoflook
  • 400 gram gepelde tomaten blik, uitgelekt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 40 gram ontpitte zwarte olijven
  • 150 gram grof geraspte mozzarella

Instructies

  • Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
  • Verhit de olie en bak de hele knoflookteen ± 3 minuten.
  • Pureer de tomaten en bak de puree op middelhoog vuur ± 15 minuten met de knoflook mee.
  • Verwijder de knoflookteen en laat de tomaten afkoelen.
  • Vet het bakpapier op de bakplaat met olie in.
  • Vorm van het deeg 4 ovale pizzabodems van 4-5 mm dik en verdeel het tomatenmengsel, de pijnboompitten, de oregano, de olijven en de mozzarella over het deeg.
  • Rol de pizza's op, druk de uiteinde goed aan.
  • Bestrooi de opgerolde pizza's met bloem en laat ze op de bakplaat ± 20 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bak de pizza's in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië