Rotolo di frittata al tonno
Omeletrolletjes met tonijn / Licht, kan ruim van te voren klaargemaakt worden en wordt koud geserveerd. Bovendien heb je zelf de keuze om het te serveren als kleine snack, als voor- of tussengerecht of zelfs als hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 5 eieren
- blik tonijn 120 gr
- een paar blaadjes icebergsla
- 1 eetlepel mayonaise
- ½ eetlepel tomatenketjup
- verse bieslook
- peper & zout
Instructies
- Kluts de eieren met peper & zout en bak hiervan 2 dunne omeletten en laat deze afkoelen.
- Meng de uitgelekte tonijn met de tomatenketjup, mayonaise en fijngeknipte bieslook tot een smeuïge massa en maak af met peper & zout.
- Houd een paar takjes bieslook achter voor de decoratie.
- Besmeer de omeletten met het tonijnmengsel en bedek ze met icebergsla.
- Rol de omelet strak op en omwikkel deze met huishoudfolie. Bewaar ze tot het serveren in de koelkast.
Serveren:
- Snij de omelet in de gewenste stukken.
- Gebruik indien nodig cocktailprikkers.
- Decoreer met sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gevulde omelet als zomers hoofdgerecht? Doe er dan een frisse salade bij.
Heerlijk met een glas witte wijn of een zomerse rosé