Rotti kukus

Rotti kukus

gestoomde cake
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kopjes zelfrijzend bakmeel
  • 1 kopje patent bloem
  • 1 kopje witte basterdsuiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 kopje 7up

Instructies

  • Gebruik hetzelfde kopje als maat.
  • Mix in een diepe kom de drie eieren, vanillesuiker en basterdsuiker tot het geheel goed romig is.
  • Voeg dan het meel, de bloem en de 7 up toe en mix verder tot een luchtige massa.
  • Intussen wordt de gaatjespan van binnen voorzien van aluminiumfolie.
  • De gehele binnenkant bekleden.t
  • In de onderste pan wordt dan ruim water aan de kook gebracht.
  • Denk erom dat het water de bovenste pan niet mag raken.
  • Indien het water kookt, het vuur kleiner zetten maar he water wel aan de kook houden.
  • Giet het beslag in de gaatjespan op het folie, doe de deksel erop en laat het 1 uur stomen.
  • Na 1 uur de deksel eraf nemen en met een satéstokje op enkele plaatsen inprikken. Is het stokje droog dan is de rotti kukus klaar.
  • Doe dan het vuur uit en haal het folie met de rotti kukus eruit en laat dit afkoelen.
  • Oppassen want het is erg warm.
  • Snij de rotti kukus in plakken en eet ze met boter of margarine.
  • Wel opletten tijdens het stomen, want het water verdampt.
  • Kijk dus elk kwartier en vul zo nodig wat heet water bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Indonesië