Rotti kukus
gestoomde cake
Equipment
Ingrediënten
- 2 kopjes zelfrijzend bakmeel
- 1 kopje patent bloem
- 1 kopje witte basterdsuiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 3 grote eieren
- 1 kopje 7up
Instructies
- Gebruik hetzelfde kopje als maat.
- Mix in een diepe kom de drie eieren, vanillesuiker en basterdsuiker tot het geheel goed romig is.
- Voeg dan het meel, de bloem en de 7 up toe en mix verder tot een luchtige massa.
- Intussen wordt de gaatjespan van binnen voorzien van aluminiumfolie.
- De gehele binnenkant bekleden.t
- In de onderste pan wordt dan ruim water aan de kook gebracht.
- Denk erom dat het water de bovenste pan niet mag raken.
- Indien het water kookt, het vuur kleiner zetten maar he water wel aan de kook houden.
- Giet het beslag in de gaatjespan op het folie, doe de deksel erop en laat het 1 uur stomen.
- Na 1 uur de deksel eraf nemen en met een satéstokje op enkele plaatsen inprikken. Is het stokje droog dan is de rotti kukus klaar.
- Doe dan het vuur uit en haal het folie met de rotti kukus eruit en laat dit afkoelen.
- Oppassen want het is erg warm.
- Snij de rotti kukus in plakken en eet ze met boter of margarine.
- Wel opletten tijdens het stomen, want het water verdampt.
- Kijk dus elk kwartier en vul zo nodig wat heet water bij.