Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien

Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g aardbeien schoongemaakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • el gestampte muisjes
  • 4 dikke plakken rozijnenbrood schuin door gesneden
  • 1 el olijfolie
  • chilipeper uit de molen

Instructies

  • Snijd de aardbeien in dunne plakjes en roer ze in een kom met de azijn en gestampte muisjes door elkaar.
  • Verhit de grillpan.
  • Bestrijk het brood dun met de olie en rooster het in de grillpan in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Leg op ieder bord 2 stukjes gegrild brood en schep de aardbeien erop.
  • Maal de chilipeper erboven en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Aardbeien en balsamicoazijn is inmiddels een bekende klassieke combinatie.
In dit recept wordt de smaak extra spannend door de anijs uit de gestampte muisjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Italië