Rozijnenpannenkoekjes “Drie in de Pan”

Een bord met traditionele Nederlandse rozijnenpannenkoekjes, ook wel "Drie in de Pan" genoemd, geserveerd op een rustieke houten tafel. De pannenkoekjes zijn goudbruin gebakken, luchtig en gevuld met sappige rozijnen. Ze zijn gestapeld op een keramisch bord, bestrooid met poedersuiker en besprenkeld met stroop. Naast het bord ligt een vintage vork en mes, samen met een linnen servet. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra pannenkoekjes, een schaaltje rozijnen en een potje stroop. De warme, natuurlijke belichting versterkt de rijke texturen en uitnodigende kleuren van het gerecht.

Rozijnenpannenkoekjes "Drie in de Pan"

Kleine, luchtige pannenkoekjes met rozijnen, gebakken "drie in de pan". Heerlijk voor ontbijt, brunch of als zoete traktatie.
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ½ dl melk
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 15 gram boter
  • Basterdsuiker

Instructies

  • Meng het bakmeel en zout in een kom.
  • Voeg 1/2 dl melk toe en roer tot een glad beslag.
  • Voeg de rest van de melk toe en roer glad.
  • Meng de rozijnen door het beslag.
  • Verwarm de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur.
  • Schep driemaal 1 eetlepel beslag in de pan en bak tot de bovenkant droog is.
  • Keer de pannenkoekjes om en bak de andere kant bruin.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en bestrooi met basterdsuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer warm met extra basterdsuiker of stroop.
  • Lekker met een klontje boter.
Wijnadvies:
  • Geen specifieke wijn aanbevolen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht / Ontbijt / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden