Rucolapizza met verse tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik pizzadeeg
  • 250 gr gorgonzola
  • 4 vleestomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels droge witte vermout
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel allesbinder
  • 60 g rucola
  • zout
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Pizzadeeg in vier stukken snijden en op bakplaat leggen.
  • Gorgonzola in plakjes snijden en erover verdelen.
  • Pizza in midden van oven in 13 a 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
  • Intussen tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, in stukken snijden en pitjes verwijderen.
  • In steelpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Knoflook pellen enerboven uitpersen.
  • Tomaten, honing en vermout toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • In keukenmachine saus pureren en op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel iets dikker maken met allesbinder.)
  • Rucola omscheppen met azijn en rest van olie.
  • Pizza's op vier borden leggen en tomatensaus erover uitstrijken.
  • Rucola erover verdelen en royaal bestrooien met peper.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 21 g | Vet: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza