Rucolapizza met verse tomatensaus
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Pizzadeeg in vier stukken snijden en op bakplaat leggen.
- Gorgonzola in plakjes snijden en erover verdelen.
- Pizza in midden van oven in 13 a 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
- Intussen tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, in stukken snijden en pitjes verwijderen.
- In steelpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Knoflook pellen enerboven uitpersen.
- Tomaten, honing en vermout toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
- In keukenmachine saus pureren en op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel iets dikker maken met allesbinder.)
- Rucola omscheppen met azijn en rest van olie.
- Pizza's op vier borden leggen en tomatensaus erover uitstrijken.
- Rucola erover verdelen en royaal bestrooien met peper.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 21 g | Vet: 27 g