Runderbraadworst met Gestoomde Zuurkool in Bier

Runderbraadworst met Gestoomde Zuurkool in Bier

Geniet van deze hartverwarmende Runderbraadworst met Gestoomde Zuurkool in Bier, een heerlijk Nederlands gerecht!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 100 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 g zuurkool uitgelekt
  • 150 ml bier
  • 1 laurierblad
  • 4 runderbraadworsten
  • 4 eetlepels grove mosterd

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verhit 50 g boter in een hapjespan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de uitgelekte zuurkool, bier, laurierblad en zout en peper naar smaak toe aan de pan.
  • Laat de zuurkool op laag vuur ongeveer 20 minuten stoven.
  • Verhit in een braadpan de resterende 50 g boter en bak de runderbraadworsten op matig vuur in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Haal de worsten uit de pan en snijd ze in plakjes.
  • Giet de aardappels af en laat ze even uitdampen.
  • Verdeel de gestoomde zuurkool en aardappels over vier borden, leg de plakjes braadworst erbij en serveer met een lepel grove mosterd.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 3 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland