Runderstoofpot met Rode Wijn en Champignons
Een rijke Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en zilveruitjes. Perfect voor een gezellig en smaakvol diner!
Equipment
Ingrediënten
- 500 g runderlappen in dobbelstenen
- 100 g magere spekblokjes
- 4 sjalotjes fijngesneden
- ± 20 zilveruitjes
- 250 g champignons
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 2 dl rode wijn
- 2 dl runderbouillon
- Mespuntje tijm
- 1 laurierblaadje
- Fijngehakte peterselie
- Peper
- Zout
- 75 g boter
Instructies
- Snijd de runderlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotjes.
- Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
- Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart.
- Zet het vuur hoog en bak de rundvleesdobbelstenen aan alle kanten bruin.
- Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
- Bak de sjalotjes en zilveruitjes kort mee.
- Roer de tomatenpuree door het vlees en voeg daarna de bloem toe.
- Bak dit 1 minuut zachtjes.
- Voeg de rode wijn en runderbouillon toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout, peper, tijm en laurier en voeg de spekblokjes toe.
- Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Bak ondertussen de champignons in wat boter tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de champignons vlak voor het opdienen toe aan de stoofpot.
- Garneer met fijngehakte peterselie.
- Serveer met rijst, aardappelen of een stuk knapperig brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een klassieke Franse Bourgogne-wijn of een Pinot Noir past perfect bij de rijke smaken van deze runderstoofpot.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g