Runderstoofpot met Rode Wijn en Champignons

Een Mexicaans geïnspireerde presentatie van Boeuf Bourguignon, geserveerd in een rustieke aardewerken pot op een houten tafel. Het gerecht bevat malse rundvleesblokjes, krokante spekjes, zilveruitjes, champignons en een glanzende rode wijnsaus. De garnering bestaat uit verse koriander, partjes limoen en kleurrijke chilipepers. De tafel is versierd met levendige Mexicaanse textielpatronen, een glas rode wijn en rustieke houten elementen, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. 🌶️🍲✨

Runderstoofpot met Rode Wijn en Champignons

Een rijke Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en zilveruitjes. Perfect voor een gezellig en smaakvol diner!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g runderlappen in dobbelstenen
  • 100 g magere spekblokjes
  • 4 sjalotjes fijngesneden
  • ± 20 zilveruitjes
  • 250 g champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • Mespuntje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper
  • Zout
  • 75 g boter

Instructies

  • Snijd de runderlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotjes.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
  • Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart.
  • Zet het vuur hoog en bak de rundvleesdobbelstenen aan alle kanten bruin.
  • Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
  • Bak de sjalotjes en zilveruitjes kort mee.
  • Roer de tomatenpuree door het vlees en voeg daarna de bloem toe.
  • Bak dit 1 minuut zachtjes.
  • Voeg de rode wijn en runderbouillon toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout, peper, tijm en laurier en voeg de spekblokjes toe.
  • Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  • Bak ondertussen de champignons in wat boter tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de champignons vlak voor het opdienen toe aan de stoofpot.
  • Garneer met fijngehakte peterselie.
  • Serveer met rijst, aardappelen of een stuk knapperig brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een klassieke Franse Bourgogne-wijn of een Pinot Noir past perfect bij de rijke smaken van deze runderstoofpot.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Winter