Runderstoofpot met sperziebonen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr bieflapjes
  • peper
  • zout
  • 25 gr boter
  • 2 rode uien
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 dl Kriek Lambiek
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 sneetje ontbijtkoek

Instructies

  • Snijd het vlees in stukken van ± 3 cm en bestrooi deze met zout en peper.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ± 4 minuten rondom bruin.
  • Pel de uien, snijd ze in schijfjes en bak die ± 3 minuten met het vlees mee.
  • Haal de sperziebonen af en halveer ze.
  • Voeg de bonen, het bier en de majoraan aan het vlees toe en sudder het geheel in ± 20 minuten heel zachtjes gaar.
  • Snijd de koek in blokjes en roer de blokjes koek door het vocht.
  • Verwarm het gerecht al roerend tot het vocht is gebonden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België