Rundersukade

Rundersukade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sukadlappen ca 4 cm
  • ½ winterwortel
  • 2 sjalotten of uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 5 dl jus de veau
  • 2 dl rode port
  • 2 dl rode wijn
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 2 eetlepel(s) appelstroop

Instructies

  • Snijd de winterwortel, maak knoflook schoon en snij alle groenten in blokjes.
  • Bloem het vlees aan beide kanten.
  • Zet een koekenpan en een soeppan op het vuur en verhit in beide een beetje olie.
  • Bak het vlees bruin in de koekenpan.
  • Fruit het boeket aan in de soeppan en leg het vlees hierop.
  • Blus het geheel
  • af met de rode wijn en de port en voeg de tomatenpuree, appelstroop en de jus toe.
  • Af en toe draaien en 4,5 uur sudderen
  • Als het gaar is, vlees eruit, saus beetje inkoken en op smaak brengen, vlees er weer in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk