Rundvleescurry van Allerhande

Rundvleescurry van Allerhande

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • wok, of hapjespan

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 100 g peultjes
  • ½ schaaltje baby-maïskolfjes á 125 g,
  • 400 g bieflapjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pakje Red Curry 50 g, Home Gourmet,
  • 1 zakje coconut cream
  • powder 50 g, Home Gourmet,

Instructies

  • Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
  • Peultjesschoonmaken, wassen en halveren.
  • Maïskolfjes halveren.
  • Vlees in reepjes van 2 cm breed snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Currypasta 1 minuut fruiten.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Paprika,peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend 1minuut meebakken.
  • Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groenten-vleesmengsel roeren.
  • Afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Rundvlees

Rundvleescurry van Astrid Veltman

Rundvleescurry van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundvlees
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepel ghee of olie
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • ¼ liter yoghurt
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels muntblaadjes fijngehakt of koriander
  • zout
  • peper uit de molen

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm, breng het met 3 dl water aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten koken.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Roer alle specerijen met de melk glad tot een pasta.
  • Verhit de ghee of olie en fruit de ui en de knoflook daarin 2 minuten.
  • Voeg de kruidenpasta toe en bak die 1 minuut mee.
  • Doe het vlees en ± 2 dl kookvocht in de pan en laat het met het deksel erop 1½ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
  • Roer de maïzena met de yoghurt glad en voeg dit al roerend aan het vlees toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi er de munt over.
  • Lekker met rijst en komkommer, gestoofde aubergines met tomaten of een salade.

Variatie:

  • Snijd 500 gr bieflappen in reepjes, snipper 1 ui en snijd 4 geschilde aardappelen in blokjes.
  • Verhit in een braadpan 3 eetlepels olie en roerbak hierin het vlees, de ui en de aardappelen 3 minuten.
  • Roer er de inhoud van 1 zakje curry masala-mix (Home Gourmet) door en bak dit even mee.
  • Voeg ¼ liter kokosmelk toe en laat het vlees in ± ½ uur gaar worden.
  • Kook apart 400 gr sperziebonen gaar en schep die met 2 dl yoghurt door het vleesmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst India