Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
Ingrediƫnten
- 1 rol taartdeeg
- 400 gram gekookte varkensfilet
- 400 gram gekookt kalfsvlees
- 4 uien gehakt
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 150 ml witte wijn
- 100 gram paneermeel
- 1 struikje peterselie fijngehakt
- 6 wortels kort gekookt en in stukjes gesneden
- 75 gram haricots verts kort gekookt en in stukjes gesneden
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
Voorbereiding:
- Maal de varkensfilet en het kalfsvlees grof.
- Bak de gehakte uien aan tot ze glazig zijn.
Marineren:
- Meng in een kom het gemalen vlees, de gebakken uien, ei, witte wijn, stukjes wortel, stukjes haricots verts, paneermeel en fijngehakte peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het mengsel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
Taartvorm Bekleden:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Bekleed een bakblik met het taartdeeg, zorg dat de zijkanten goed bedekt zijn.
- Vul het deeg met het vleesmengsel.
Afwerking:
- Dek de pastei af met een laag taartdeeg en druk de randen goed aan.
- Maak een kleine opening in het midden van de bovenkant van de pastei om stoom te laten ontsnappen (schoorsteenpijp).
- Bestrijk de bovenkant met de eierdooier.
Bakken:
- Plaats de pastei in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur.
- Bedek de bovenkant van de pastei na 30 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat het te bruin wordt.
Serveren:
- Laat de pastei 5 minuten rusten nadat deze uit de oven is gehaald.
- Neem de pastei uit de vorm en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g