Saag bhaji
Indiase spruitjes
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 laurierblad
- 2½ cm kaneelstok
- 450 gram spruitjes gehalveerde
- 1 theelepel chili
- 2 theelepel ketoembar
- 2 theelepel tarmeriek
- zout
- 1 theelepel suiker
- 4 gemalen kruidnagels
- 1 citroen sap er van
Instructies
- Strooi het vijfkruidenpoeder in de hete olie.
- Voeg de laurier en kaneel toe en bak dit 1-2 minuten.
- Voeg de spruitjes toe.
- Roer goed door en strooi er de chili, ketoembar, tarmeriek en zout naar smaak bij.
- Roer alles goed door elkaar.
- Dek de pan af en kook de spruitjes 10 minuten op een laag pitje onder af en toe roeren.
- Strooi de suiker en kruidnagels erbij.
- Goed roeren.
- Dek de pan weer af en kook alles nog 2-3 minuten.
- Besprenkel de spruitjes voor het opdienen met het citroensap.