Sajoer asem tomaat spesial

Sajoer asem tomaat spesial

gekruiden tomaat met garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 stuk tahoe 5x5 cm
  • 750 gram tomaatjes niet rijpe
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal trassi
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepel Javaanse suiker
  • 150 gram garnalen verse

Instructies

  • Breng de pittig gekruide bouillon aan de kook en voeg de in blokjes gesneden tahoe toe.
  • Temper de warmtebron en laat alles 3 min. zachtjes pruttelen.
  • Was de tomaatjes en leg ze in de bouillon.
  • Voeg vervolgens de ragfijn gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, sambal trassi, laos en suiker toe.
  • Schep alles goed om en tracht zoveel mogelijk vellen van de tomaten te verwijderen.
  • Zodra de tomaten zacht zijn, de garnalen toevoegen.
  • Nu de pan van het vuur nemen en het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal.
  • Men kan, voordat de pan van het vuur wordt genomen, een flinke handvol schoongewassen taugé toevoegen.
  • Dit maakt het gerecht aantrekkelijker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Indonesië