Sajoer asem tomaat spesial
gekruiden tomaat met garnalen
Ingrediënten
- 4 dl kippenbouillon
- 1 stuk tahoe 5x5 cm
- 750 gram tomaatjes niet rijpe
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel laos
- 2 theelepel Javaanse suiker
- 150 gram garnalen verse
Instructies
- Breng de pittig gekruide bouillon aan de kook en voeg de in blokjes gesneden tahoe toe.
- Temper de warmtebron en laat alles 3 min. zachtjes pruttelen.
- Was de tomaatjes en leg ze in de bouillon.
- Voeg vervolgens de ragfijn gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, sambal trassi, laos en suiker toe.
- Schep alles goed om en tracht zoveel mogelijk vellen van de tomaten te verwijderen.
- Zodra de tomaten zacht zijn, de garnalen toevoegen.
- Nu de pan van het vuur nemen en het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal.
- Men kan, voordat de pan van het vuur wordt genomen, een flinke handvol schoongewassen taugé toevoegen.
- Dit maakt het gerecht aantrekkelijker.