Sajoer asem tomaat, tahoe dan oedang
gekruiden tomaat met tahoe en garnalen
Ingrediënten
- 4 dl bouillon sterke
- ½ blok tahoe in blokjes
- 500 gram tomaten harde halfrijpe
- 100 gram garnalen voorgekookte
Instructies
- Breng bouillon met asemwater, salam, kruiden en garnalen aan de kook.
- Laat dit zachtjes ca. 6 min. trekken.
- Voeg de blokjes tahoe toe.
- Na ca. 5 min. de tomaten erbij en laat ze even mee aan de kook komen.
- Draai het vuur uit.
- Laat deze sajoer nog een poos staan zodat de smaak van kruiden en garnalen in de tahoe kan trekken.
Magnetron:
- Halveer de hoeveelheden.
- Doe de bouillon, asemwater, salam en kruiden in een magnetronschaal van 2 liter inhoud en breng alles afgedekt in 3 a 4 min. op 00% aan de kook.
- Doe de tahoe, garnalen en tomaten erbij en verwarm alles 2 a 3 min. op 50%.