Salade met biefstukpuntjes

Salade met biefstukpuntjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 biefstukken van 100 g
  • 100 g gemengde slabladen
  • 1 plak geitenkaas ronde / van ca. 1 cm dik
  • 1 vleestomaat
  • 12 radijzen
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 25 g roomboter
  • 8 bieslook

Instructies

  • Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is en snijd hem in puntjes.
  • Was en droog de sla.
  • Verwijder het korstje van de geitenkaas.
  • Verkruimel de kaas.
  • Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes.
  • Maak de radijzen schoon en snijd in plakjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met antiaanbaklaag lichtbruin.
  • Schep ze uit de pan in een kom.
  • Roer de mayonaise, mosterd en melk door elkaar.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak hierin de biefstukpuntjes rondom bruin.
  • Schep ze lauwwarm op de sla.
  • Verdeel de geitenkaaskruimels en pijnboompitten erover.
  • Besprenkel de salade met de dressing en de bieslooksprieten.
  • Garneer met stukjes tomaat en plakjes radijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Extra fris met een glaasje Sauvignon de Touraine, Pinot blanc d’Alsace of Duitse Riesling Classic.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade