Salade met ei en chorizo
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 kwarteleitjes
- 2 eieren
- 2 stengels bleekselderij
- 3 worteltjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels Biogarde roer
- 2 theelepels tacokruiden AH,
- ½ dl abrlkozen-sinaasappeldrank Dubbeldrank,
- zout peper,
- 100 g chorizoworst stukje,
- 1 zakje gemengde friséesla 200 g,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In pan met ruim kokend water kwarteleitjes en eieren aan de kook brengen en 3 minuten laten koken.
- Kwarteleitjes met eetlepel uit kokend water scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
- Eieren in nog 7 minuten hard koken.
- Eieren onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
- Intussen bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
- Worteltjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
- In schaal mayonaise met Biogarde, tacokruiden en sinaasappel-abrikozendrank tot sausje roeren.
- Bleekselderij en wortel door sausje scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Tot gebruik salade afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
- Chorizo in kleine blokjes snijden.
- In droge koekenpan chorizoblokjes al omscheppend in 5 minuten zachtjes bruin en knapperig bakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- Intussen eieren pellen en in stukjes snijden.
- Kwarteleitjes pellen en halveren.
- Friséesla over vier borden verdelen.
- Stukjes ei door salade scheppen.
- Eiersalade over friséesla verdelen.
- Halve kwarteleitjes erop leggen.
- Chorizoblokjes erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.