Salade met Geitenkaas, Haverkorn Croutons en Appelstroopdressing
Een frisse salade met romige geitenkaas, knapperige haverkorn croutons en een lichtzoete appelstroopdressing. Snel en eenvoudig te maken!
Ingrediënten
- 1 zak sla naar keuze
- 1 geitenkaas bijv. zachte geitenkaas
- 2 sneetjes haverkorn brood
- 1 handje cherrytomaten gehalveerd
- ¼ komkommer in kleine stukjes
- 1 handje radijs in dunne plakjes
Voor de dressing:
- 2 el appelstroop
- 2 el azijn
- 4 el olijfolie
- Snufje peper
- Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de sla in een kom en voeg de gesneden tomaten, komkommer en radijs toe.
- Scheur of snijd het haverkorn brood in kleine stukjes en voeg dit toe aan de salade.
- Plaats de geitenkaas op een ovenbestendig bordje en verwarm deze ongeveer 5 minuten in de oven tot hij zacht wordt.
- Maak ondertussen de dressing door de appelstroop, azijn, olijfolie, peper en zout in een kommetje te mengen.
- Giet het mengsel in een steelpan en verwarm het kort totdat de appelstroop vloeibaarder wordt.
- Giet de dressing in een schaaltje en serveer deze apart of direct over de salade.
- Haal de geitenkaas uit de oven en leg deze bovenop de salade.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke, eenvoudige salade!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een handje walnoten of een scheutje honing voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Chenin Blanc past perfect bij de romige geitenkaas en de zoete dressing.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 9 g