Salade met geroosterde uien en blauwe kaas
Allerhande 2002
Equipment
- ovenschaal, ca. 30 x 40 cm
Ingrediënten
- 6 uien
- 4 eetlepels rode-wijnazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 8 takjes tijm
- 1 zakje veldsla 75 g
- 150 g blauwe kaas bijv. Danish Blue
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
- Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
- Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
- In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen.
- Geroosterde uien erop leggen.
- Bakvet erover sprenkelen.
- Blauwe kaas erboven verbrokkelen.