Salade met kaas en peer

Een frisse peer-kaassalade geserveerd in een rustieke keramische kom, met frisée sla, sappige peerplakjes, en blokjes jonge kaas, licht besprenkeld met vinaigrette en zwarte peper. Op de achtergrond een houten tafel met een linnen servet, een glaasje dressing en enkele hele peren.

Salade met kaas en peer

Een frisse salade met zoete peer, zachte kaas en een pittige vinaigrette.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine sappige peren
  • 100 gram jonge kaas
  • Krulandijvie frisé
  • Citroensap
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was de krulandijvie en laat goed uitlekken.
  • Snijd de jonge kaas in blokjes.
  • Schil de peren en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes.
  • Meng de kaas en de peer door de sla.
  • Maak een vinaigrette van olie en citroensap, peper en zout.
  • Meng de vinaigrette door de salade.
  • Houd de buitenste groene en de binnenste gele blaadjes van de sla apart.
  • Bedek een schaal met aangemaakte groene blaadjes.
  • Schep de salade van de gele blaadjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg eventueel wat walnoten of andere noten toe voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Kaas / Lunch / Salade
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch