Salade met kaas en sinaasappelmarmelade

Salade met kaas en sinaasappelmarmelade

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade potje
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • zout
  • 65 g hazelnoten
  • 1 struikje witlof
  • 60 g rucolasla
  • 200 g La Grande Hirondelle kaas AH Biologisch
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • In steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook brengen en ca. 5 minuten
  • zachtjes laten pruttelen tot mooie dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper en ca. 2 minuten laten afkoelen.
  • Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Witlof schoonmaken, wassen en in repen van ca. 2 cm snijden.
  • Rucola en lof over vier borden verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in plakjes snijden.
  • Plakjes kaas op salade leggen en dressing erover druppelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch