Salade met kaas en sinaasappelmarmelade
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade potje
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- 1 dl droge witte wijn
- zout
- 65 g hazelnoten
- 1 struikje witlof
- 60 g rucolasla
- 200 g La Grande Hirondelle kaas AH Biologisch
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- In steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook brengen en ca. 5 minuten
- zachtjes laten pruttelen tot mooie dressing ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en peper en ca. 2 minuten laten afkoelen.
- Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
- Witlof schoonmaken, wassen en in repen van ca. 2 cm snijden.
- Rucola en lof over vier borden verdelen.
- Korstjes van kaas snijden en kaas in plakjes snijden.
- Plakjes kaas op salade leggen en dressing erover druppelen.