Salade met kipfiletrolletjes
Aller Hande 1996
Equipment
- 4 cocktailprikkers
Ingrediënten
- 2 kipfilets á 125 g,
- zout
- 2 eetlepels pesto basilicumsaus, potje,
- 6 plakjes rauwe ham 50 g,
- 25 g boter of margarine
- 500 g groene asperges
- 2 eetlepels witte wijnazijn,
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden diepvries, Iglo,
- versgemalen peper
- 12 kerstomaatjes
- ½ zakje slamelange á 100 g,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Kipfilets tot op 1 cm van rand insnijden en openslaan.
- Licht bestrooien met zout.
- Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
- Filets oprollen.
- Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
- Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
- Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
- In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in 15 min rondom bruin en gaar bakken.
- Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
- Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
- In pan met weinig water en zout asperges in 15 à 20 minuten beetgaar koken.
- Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
- Laten afkoelen.
- In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
- Kerstomaatjes wassen en halveren.
- Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
- Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
- Sla over vier borden verdelen.
- Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
- Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
- Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
- Garneren met kerstomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).