Salade met spekjes en amandelen
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
- slaschaal, inhoud 3 liter
Ingrediënten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Ontbijtspek in 3 minuten knapperig bakken.
- Uit pan nemen en op keukenpapier laten afkoelen.
- Amandelen aan bakvet toevoegen en al omscheppend in 3 min lichtbruin bakken.
- Italiaanse kruiden toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken, zodat alle amandelen bedekt zijn met kruiden.
- Laten afkoelen.
- In zeef mandarijntjes laten uitlekken, hierbij 2 eetlepels sap opvangen.
- In kom mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
- Rest van olie erdoor kloppen.
BEREIDEN:
- In slaschaal sla, amandelen, spekjes, mandarijntjes en dressing door elkaar mengen