Salade met spekjes en amandelen

Salade met spekjes en amandelen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • slaschaal, inhoud 3 liter

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 150 g ontbijtspek plakjes,
  • 2 zakjes amandelen á 65 g, Baukje,
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1 blikje mandarijnpartjes netto 312 g,
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • zout
  • peper
  • 3 zakjes gemengde sla á 200 g,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ontbijtspek in 3 minuten knapperig bakken.
  • Uit pan nemen en op keukenpapier laten afkoelen.
  • Amandelen aan bakvet toevoegen en al omscheppend in 3 min lichtbruin bakken.
  • Italiaanse kruiden toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken, zodat alle amandelen bedekt zijn met kruiden.
  • Laten afkoelen.
  • In zeef mandarijntjes laten uitlekken, hierbij 2 eetlepels sap opvangen.
  • In kom mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
  • Rest van olie erdoor kloppen.

BEREIDEN:

  • In slaschaal sla, amandelen, spekjes, mandarijntjes en dressing door elkaar mengen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Noten / Salade / Varkensvlees
Jaargetijde: Snel te maken