Frisse Salade met Spekjes en Gekruide Amandelen

Salade met Spekjes en Gekruide Amandelen

Geniet van deze knapperige salade met spekjes en gekruide amandelen, een perfecte combinatie van hartig en zoet met een frisse dressing!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g ontbijtspek plakjes
  • 130 g amandelen 2 zakjes à 65 g
  • 3 zakjes gemengde sla 200 g elk
  • 1 blikje mandarijntjes netto 312 g
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 tl mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
  • Bak het ontbijtspek in ongeveer 3 minuten knapperig.
  • Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg de amandelen toe aan het achtergebleven bakvet.
  • Bak de amandelen al omscheppend in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend nog 1 minuut, zodat alle amandelen bedekt zijn met de kruiden.
  • Laat de amandelen daarna afkoelen.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef en vang 2 eetlepels sap op.
  • In een kom roer je het mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot een dressing.
  • Voeg de resterende olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
  • Meng in de slaschaal de gemengde sla, gekruide amandelen, spekjes, mandarijntjes en de dressing door elkaar.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze salade met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Noten / Salade / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst / Picknick