Salade met stokbrood en blauwe kaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • 1 baguette voorgebakken
  • 45 g walnoten
  • 200 g Bleu d'Auvergne of Fourme d'Ambert (blauwaderkaas)
  • 75 g veldsla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In kommetje olie, azijn, mosterd, zout en peper tot vinaigrette kloppen.
  • Baguette in 12 sneetjes snijden en vlak onder grill goudbruin roosteren.
  • Walnoten grof hakken.
  • Sneetjes brood keren en andere kant goudbruin roosteren.
  • Geroosterde sneetjes baguette beleggen met blauwe kaas.
  • Veldsla over vier bordjes verdelen en walnoten erover strooien.
  • Dressing nog even doorkloppen en over salade schenken.
  • Broodjes kaas op salade leggen en kappertjes over kaas verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Friszoete tot halfzoete witte wijnen
25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 520 kCal - eiwit 14 g
vet 42 g - koolhydraten 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk