Salade met varkenshaas en appel
Aller Hande 1997
Equipment
- rond uitsteekvormpje,doorsnede 8 cm,
Ingrediënten
- 2 appels Elstar,
- 25 g boter of margarine
- 1 eetlepel calvados of cognac slijter,
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel witte-wijnazijn,
- 1 zakje slamelange 100 g,
- 2 bosuitjes
- 2 theelepels roze peperbessen potje, Royal Mail,
- 1 varkenshaas 250 g,
- 1 theelepel tijm
- zout
- versgemalen peper
- 1 eetlepel slankroom bekertje á 2 dl, AH,
Instructies
- Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
- In koekenpan 1/2 eetlepel boter verhitten.
- Appelblokjes toevoegen en 2 minuten op laag vuur al omscheppend bakken.
- Van vuur af calvados toevoegen en laten afkoelen.
- In kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
- Sla over vier borden verdelen.
- Vormpje midden op bord zetten.
- ¼ Deel van appelblokjes erin scheppen en gladstrijken.
- Op zelfde manier op andere drie borden elk taartje maken.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Peperbessen met bolle kant van theelepel pletten.
- Varkenshaas in dunne plakken snijden.
- Bestrooien met tijm, zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten.
- Plakken varkenshaas op hoog vuur lichtbruin bakken.
- Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
- Aan bakvet 1 eetlepel water toevoegen en aanbaksels losroeren.
- Room toevoegen en laten afkoelen.
- Vleesvocht erdoor roeren.
- Varkenshaas als waaier om taartje leggen.
- Sausje erover sprenkelen.
- Garneren met bosuitjes en roze peperbessen.