Salade met warme gemberdressing

Salade met warme gemberdressing

Aller Hande 1996
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 6 gemberbolletjes
  • 1 zakje veldsla 75 g,
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g magere spekreepjes bakje á 250 g,
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • peper

Instructies

  • Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Sla over vier bordjes verdelen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
  • 1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
  • In droge koekepan spekreepjes al omscheppend 3 minuten bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Dressing over avocado scheppen.
  • Spekreepjes erover strooien

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Varkensvlees