Salade-niçoise-2

Salade Niçoise van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop eikebladsla
  • 2 grote pomodori stevige rijpe
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui
  • 2 aardappels gekookte
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 klein blikje flageolets
  • 2 blikjes tonijn naturel
  • 2 eieren
  • 2 blikjes ansjovis
  • 20 olijven zwarte ontpitte
  • 1 klein potje kappertjes
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) rode wijnazijn Italiaanse
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • gembersiroop

Instructies

  • Bekleed een grote schaal met de slabladeren.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel 1/5 ervan over de tomaten.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Snijd de ui in dunne ringen, de aardappelen in blokjes en de paprika in reepjes.
  • Laat de flageolets en de tonijn uitlekken en maak de tonijn kleiner.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Leg op de tomaten achtereenvolgens de ui, aardappel, paprika, flageolets en tonijn.
  • Garneer met de ansjovis, de kappertjes, de olijven en de rest van de reepjes basilicum.
  • Klop een dressing van de olie, de azijn, het citroensap, de mosterd, zout, peper en een druppel gembersiroop.
  • Schenk de dressing over de salade en verdeel er de eipartjes over.
  • Zet de salade een uur koel weg. Lekker met knapperig stokbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade