Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 krop eikebladsla
- 2 grote pomodori stevige rijpe
- 10 verse basilicumblaadjes
- zout
- versgemalen peper
- 1 rode ui
- 2 aardappels gekookte
- 1 kleine groene paprika
- 1 klein blikje flageolets
- 2 blikjes tonijn naturel
- 2 eieren
- 2 blikjes ansjovis
- 20 olijven zwarte ontpitte
- 1 klein potje kappertjes
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) rode wijnazijn Italiaanse
- ½ eetlepel citroensap
- 1 theelepel Dijonmosterd
- gembersiroop
Instructies
- Bekleed een grote schaal met de slabladeren.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel 1/5 ervan over de tomaten.
- Bestrooi met zout en peper.
- Snijd de ui in dunne ringen, de aardappelen in blokjes en de paprika in reepjes.
- Laat de flageolets en de tonijn uitlekken en maak de tonijn kleiner.
- Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in partjes.
- Leg op de tomaten achtereenvolgens de ui, aardappel, paprika, flageolets en tonijn.
- Garneer met de ansjovis, de kappertjes, de olijven en de rest van de reepjes basilicum.
- Klop een dressing van de olie, de azijn, het citroensap, de mosterd, zout, peper en een druppel gembersiroop.
- Schenk de dressing over de salade en verdeel er de eipartjes over.
- Zet de salade een uur koel weg. Lekker met knapperig stokbrood en boter.