Salade van geroosterde paprika

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 6 ansjovisfilets fijngehakt
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 volle el kappertjes fijngehakt
  • 1 el verse oregano fijngehakt
  • 4 el olijfolie extra vierge

Instructies

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C .
  • Leg de paprika's op een rooster en schuif het rooster in het midden van de oven. Rooster de paprika's 25 minuten.
  • Leg de paprika's in een kom, dek de kom af met deksel of vershoudfolie en laat ze ca. 15 min. staan.
  • Snijd de paprika's in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadjes.
  • Leg de paprikastukken op een platte schaal en strooi de ansjovisfilets, knoflook, kappertjes en oregano erover.
  • Sprenkel de olijfolie erover.

Bereiden

  • Laat de smaken minstens 30 min. bij kamertemperatuur intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Paprikarolletjes: verdeel over elk stuk paprika wat verkruimelde geitenkaas en oregano en rol ze op.
Zet de rolletjes met cocktailprikkers vast.
In het hele Middellandse Zeegebied is salade van geroosterde paprika een geliefd gerecht.
Dit is een Griekse versie.
Het wordt geserveerd als bijgerecht of mezze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Salade
Land van herkomst Griekenland