Salade van gewokte grote garnalen
Ingrediënten
Dressing:
- 30 g veldsla
- 10 blaadjes frisee
- 50 g taugé
- 50 g peultjes gesneden
- 10 blaadjes lollo rosso
- stukje gember in blokjes
- Spaans pepertje blokjes
- 1 eetlepel(s) fijngesneden bieslook
- 3 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 3 lente-uitjes
Instructies
- Alle ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar mengen en over 4 borden verdelen
- Voor de dressing, azijn mengen met gember, pepertje, suiker en sojasaus; langzaam de olie erbij druppelen en goed doorroeren; op smaak brengen met peper en zout, over de salade sprenkelen.
- Garnalen pellen op het staartje na; droog deppen en marineren met peper, zout en kerriepoeder (± 5 minuten)
- Bloem, gember en water tot papje roeren.
- In wok olie verhitten tot deze licht begint te walmen; garnalen door papje halen en bakken in olie tot deze lichtbruin en knapperig zijn.
- Uit laten lekken in een zeef en op de salade zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met brood.