Salade van gewokte grote garnalen

Salade van gewokte grote garnalen

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 grote garnalen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 3 eetlepel(s) water
  • peper
  • zout
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 8 eetlepel(s) olie

Dressing:

  • 30 g veldsla
  • 10 blaadjes frisee
  • 50 g taugé
  • 50 g peultjes gesneden
  • 10 blaadjes lollo rosso
  • stukje gember in blokjes
  • Spaans pepertje blokjes
  • 1 eetlepel(s) fijngesneden bieslook
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 3 lente-uitjes

Instructies

  • Alle ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar mengen en over 4 borden verdelen
  • Voor de dressing, azijn mengen met gember, pepertje, suiker en sojasaus; langzaam de olie erbij druppelen en goed doorroeren; op smaak brengen met peper en zout, over de salade sprenkelen.
  • Garnalen pellen op het staartje na; droog deppen en marineren met peper, zout en kerriepoeder (± 5 minuten)
  • Bloem, gember en water tot papje roeren.
  • In wok olie verhitten tot deze licht begint te walmen; garnalen door papje halen en bakken in olie tot deze lichtbruin en knapperig zijn.
  • Uit laten lekken in een zeef en op de salade zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten