Salade van konijnerugfilets met witbier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ dl witbier
  • ½ dl rode wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 3 dl wildfond of braadvocht
  • 2 gehakte sjalotjes
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout
  • 50 gr veldsla
  • ½ krop friséesla
  • ½ krop ijsbergsla
  • 100 gr spek gebakken reepjes gerookt
  • 4 schoongemaakte filets konijnerug
  • 75 gr roomboter

Instructies

  • Open het flesje bier geruime tijd van te voren, zodat het koolzuur kan ontsnappen en voeg daarna de azijn, de gehakte sjalotjes, peper, out, de mosterd en de fond toe.
  • Voeg tenslotte druppelsgewijs de olijfolie toe, zodat een goede menging ontstaat.
  • Zet de slasoorten enige tijd in ijskoud water,
  • zodat ze knapperig worden en dresseer de sla op de bordjes.
  • Bak de reepjes spek in de roomboter bruin, haal ze uit de pan en bak de konijnerugfilets in het overgebleven vet in enkele minuten krokant.
  • Haal ze uit de pan, snijd ze in dunne plakjes en leg die samen met de spekjes rondom de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Schenk er voor het opdienen de dressing over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vlees / Wild
Land van herkomst België