Salade van krulandijvie met walnoten

Salade van krulandijvie met walnoten

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • slacentrifuge

Ingrediënten

  • 1 krop krulandijvie
  • 80 gram walnoten gepelde
  • 2 sneetjes wit brood zonder korst
  • 30 gram boter

Voor de vinaigrette:

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel tahin
  • 3 eetlepels notenolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de krulandijvie, verwijder een deel van de harde bladnerven en slinger de blaadjes in een slacentrifuge droog.
  • Hak de walnoten grof.
  • Vermeng voor de vinaigrette de azijn en de olie in een kommetje, breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer er de tahin door.
  • Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak die in de boter goudbruin en knapperig; houd ze op een vlamverdeler warm.
  • Vermeng de krulandijvie in een grote kom met de vinaigrette en verdeel de salade over 4 borden.
  • Strooi er de gehakte walnoten en de gebakken broodcroûtons over en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Salade