Salade van postelein en radijs
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie extra vierge
- 3 el slagroom
- 10 g bieslook grof geknipt
- 1 bosje radijs
- 300 g postelein
Instructies
- Klop in een ruime schaal een dressing van het citroensap met de mosterd, olie, slagroom en naar smaak zout en peper.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd eventueel de worteltjes van de postelein, was de groente en sla de postelein droog in de slacentrifuge.
- Schep de postelein, radijs en bieslook door de dressing in de schaal.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij kip en kalkoen of bij de barbecue.
De rauwe postelein komt goed tot zijn recht in combinatie met het pittige van de radijs en de mosterd- citroendressing.