Salade van postelein en radijs

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 3 el slagroom
  • 10 g bieslook grof geknipt
  • 1 bosje radijs
  • 300 g postelein

Instructies

  • Klop in een ruime schaal een dressing van het citroensap met de mosterd, olie, slagroom en naar smaak zout en peper.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd eventueel de worteltjes van de postelein, was de groente en sla de postelein droog in de slacentrifuge.
  • Schep de postelein, radijs en bieslook door de dressing in de schaal.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij kip en kalkoen of bij de barbecue.
De rauwe postelein komt goed tot zijn recht in combinatie met het pittige van de radijs en de mosterd- citroendressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch