Salade van roergebakken groene asperges en varkenshaas

Salade van roergebakken groene asperges en varkenshaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) marmelade
  • 1 eetlepel(s) medium dry cherry
  • peper zout
  • 350 g varkenshaas
  • 100 g veldsla
  • 1 ui
  • 250 g groene asperges
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepel(s) bakolie met verse knoflook Sense
  • 100 g taugé

Instructies

  • Roer een sausje van de ketjap, de marmelade, de sherry en naar smaak peper en zout.
  • Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep het sausje erdoor.
  • Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
  • Pel de ui en snijd hem in partjes.
  • Maak de asperges schoon, snijd het onderste harde stukje eraf en snijd de asperges in stukjes van ± 4 cm.
  • Was de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Verhit de helft van de olie en bak het vlees al omscheppend in ± 3 minuten bruin.
  • Neem het vlees uit de wok en houd het warm.
  • Verhit de rest van de olie en bak de ui en de asperges al omscheppend in ± 7 minuten beetgaar.
  • Schep de tomaten erdoor en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
  • Schep de taugé erdoor.
  • Verdeel de veldsla over 4 borden.
  • Schep het vlees en de roergebakken groenten erop en bestrooi naar smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Salade / Varkensvlees