Salsa van Frans Huits
Hete dipsaus
Equipment
- of
Ingrediënten
- 2 tomaten grote ontvelde
- 1 klein blikje gepelde tomaten met sap à 200 gr
- 1 kleine ui fijngesnipperde
- 2 stengels bleekselderij in blokjes
- ¼ groene paprika in blokjes
- 5 fijngesneden groene hete chilipepers
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- ¼ tl mosterdpoeder
- ½ tl korianderpoeder ketoembar
- zout
- peper
Instructies
- Pureer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een grof mengsel.
- Dek dit mengsel af en laat het 2 uur in de koelkast koelen om de smaken te laten intrekken.
- Dien de salsa op bij tortillachips, als dip met rauwe groenten, of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd.
- Maak ook eens een verse salsa
- van 3 gehakte ontvelde tomaten, een gesnipperd groen pepertje (zonder zaad), een geraspt sjalotje, 1 el korianderblad, het sap van ½ limoen en flink wat zout.