Salsa van Frans Huits

Salsa van Frans Huits

Hete dipsaus
Porties: 4 dl
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten grote ontvelde
  • 1 klein blikje gepelde tomaten met sap à 200 gr
  • 1 kleine ui fijngesnipperde
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • ¼ groene paprika in blokjes
  • 5 fijngesneden groene hete chilipepers
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • ¼ tl mosterdpoeder
  • ½ tl korianderpoeder ketoembar
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pureer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een grof mengsel.
  • Dek dit mengsel af en laat het 2 uur in de koelkast koelen om de smaken te laten intrekken.
  • Dien de salsa op bij tortillachips, als dip met rauwe groenten, of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd.
  • Maak ook eens een verse salsa
  • van 3 gehakte ontvelde tomaten, een gesnipperd groen pepertje (zonder zaad), een geraspt sjalotje, 1 el korianderblad, het sap van ½ limoen en flink wat zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus