Sambal Goreng Daging
Runder reepjes uit Indonesie
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het vlees in reepjes.
- Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
- Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de lomboks en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
- Schil de jahe en knip het bovenste deel van sereh af.
- Snijd de tomaat in kleine partjes en de bosuitjes in grove schuine stukken.
- Wrijf de sjalotjes,de lomboks,de rawits,de ketumbar,de jinten,de trasi,het zout en de zoetstof in een cobek fijn tot een pasta.
- Verhit de olie in een wajan.
- Bak de reepjes vlees ongeveer 3 minuten, schep ze eruit en zet ze apart.
- Fruit in dezelfde wajan de knoflook goudbruin,voeg de kruidenpasta,de serehstengel en de jahe toe. Doe de partjes tomaat en de stukjes bosui erbij.
- Voeg de reepjes gebakken vlees toe.