Sambal Goreng Daging

Sambal Goreng Daging

Runder reepjes uit Indonesie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram runder haas
  • 5 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rode lombok
  • 5 rawits
  • 3 cm djahe
  • 1 stengels sereh
  • 1 tomaten
  • 3 bosui
  • 1 theelepels ketoembar
  • 1 theelepels djinten
  • 1 theelepels trassi
  • zout naar smaak
  • 1 theelepels suikerpoeder
  • 5 eetlepels olie

Instructies

  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de lomboks en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
  • Schil de jahe en knip het bovenste deel van sereh af.
  • Snijd de tomaat in kleine partjes en de bosuitjes in grove schuine stukken.
  • Wrijf de sjalotjes,de lomboks,de rawits,de ketumbar,de jinten,de trasi,het zout en de zoetstof in een cobek fijn tot een pasta.
  • Verhit de olie in een wajan.
  • Bak de reepjes vlees ongeveer 3 minuten, schep ze eruit en zet ze apart.
  • Fruit in dezelfde wajan de knoflook goudbruin,voeg de kruidenpasta,de serehstengel en de jahe toe. Doe de partjes tomaat en de stukjes bosui erbij.
  • Voeg de reepjes gebakken vlees toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië

Sambal Goreng daging

Sambal Goreng daging

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram vlees
  • 1 fijngesneden ui
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel trassiwater
  • 1 eetlepel asemwater
  • olie

kruiden:

  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 fijngesneden lombok
  • 2 blaadje(s) djeroek poeroet
  • 2 blaadje(s) salam
  • 1 schijfje laos
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • De fijngesneden ui en knoflook worden met alle kruiden, behalve de salam, djeroek poeroet en lombok, aangefruit in de olie.
  • Vervolgens wordt het kleingesneden vlees toegevoegd en even meegebakken.
  • Nu de salam, djeroek poeroet en grof gesneden lombok toevoegen.
  • Tenslotte het trassi- en asemwater erbij.
  • Het gerecht is klaar wanneer het een geelbruine kleur heeft en de olie eruit komt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië