Sambal goreng snijbonen met rundvleesreepjes en chinese mie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g gesneden snijbonen
  • 3 kleine uitjes
  • Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sambal Goreng
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 6 eetlepels Conimex Oestersaus
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
  • 1 eetlepel grofgehakte cashewnoten

Instructies

  • Kook de snijbonen 2 minuten in kokend water.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Pel en snijd de uitjes elk in 6 partjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 2 minuten.
  • Voeg de boemboe en 200 ml warm water toe en kook 5-10 minuten tot het meeste vocht is verdampt.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de uitjes 2 minuten.
  • Voeg de vleesreepjes toe en wok nog 3 minuten.
  • Roer de oestersaus erdoor en roerbak nog 1 minuut.
  • Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten.
  • Verdeel de mie, groenten en het vlees over 4 borden.
  • Strooi de noten over de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer op tafel voor een lekker fris accent.
Variatietip:
Gebruik grofgesneden roerbakgroenten in plaats van snijbonen. Ze hoeven niet voorgekookt te worden.
-------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken