Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus)

Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus) - Receptenplein.nl

Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus)

Pittige eieren in een kruidige sambal-tomatensaus met kokos, een smaakvol vegetarisch Indisch gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 dagen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en bewaar in warm water.
  • Verhit de wokolie, wok de uien en knoflook op laag vuur.
  • Voeg sambal oelek, suiker en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Voeg kokend water toe en laat 3 minuten doorkoken.
  • Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
  • Kerf de eieren in.
  • Voeg de eieren toe en warm 2 minuten mee.
  • Halveer de eieren en schenk de saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met lente-ui en atjar tjampoer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten
Land van herkomst Azië / Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden