Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus)
Pittige eieren in een kruidige sambal-tomatensaus met kokos, een smaakvol vegetarisch Indisch gerecht.
Ingrediënten
- 2 eetlepels Conimex geraspte kokos
- 1 teentje knoflook
- 8 eieren
- 2 uien
- 4 theelepels Conimex sambal oelek
- 2 theelepels basterdsuiker
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels Conimex wokolie
Instructies
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en bewaar in warm water.
- Verhit de wokolie, wok de uien en knoflook op laag vuur.
- Voeg sambal oelek, suiker en tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg kokend water toe en laat 3 minuten doorkoken.
- Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
- Kerf de eieren in.
- Voeg de eieren toe en warm 2 minuten mee.
- Halveer de eieren en schenk de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met lente-ui en atjar tjampoer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g