Sambal Goreng tempeh 3
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de tempeh in dobbelstenen van 2 cm.
- Week de asem met het zout in 8 eetlepels water, zeef dit en laat de blokjes tempeh hierin ca. 15 min. marineren.
- Af en toe omscheppen.
- Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi, laos en suiker tot een brij en fruit dit in de olie.
- Voeg de tempeh toe en bak die mee.
- Doe erdan de santen, sereh, salam en 8 eetlepels water bij.
- Stoof alles ca. 10 min.
Magnetron:
- Marineer de tempeh zoals aangegeven.
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
- Roer de fijn gewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 a 3 min. op 100%.
- Voeg de blokjes tempeh toe en verwarm alles onafgedekt 1 a 2 min. op 100%.
- Roer de ingrediënten erbij en verwarm alles afgedekt in 4 a 6 min. op 50%.