Samosa's met Mint-Yoghurtdip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 200 g plantaardig gehakt bijv. sojagehakt
  • 1 tl tomatenpuree
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • 200 ml kokosmelk uit blik
  • 100 g doperwten
  • 6 vellen filodeeg
  • Plantaardige olie om te bakken
  • 6 takjes verse munt
  • 100 ml plantaardige yoghurt naturel
  • Snufje suiker
  • 1 tl rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snipper de ui, knoflook en gember fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui, knoflook en gember toe.
  • Bak ze glazig.
  • Voeg het plantaardig gehakt, tomatenpuree, gemalen komijn en koriander toe.
  • Bak dit gedurende 1 minuut.
  • Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel inkoken tot een dikke massa.
  • Voeg de doperwten toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel sudderen tot de erwten gaar zijn.
  • Snijd de vellen filodeeg in repen van 5 cm breed.
  • Bestrijk ze licht met olie.
  • Vorm driehoekige pakketjes van het gehaktmengsel in het filodeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de samosa's ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  • Mint-Yoghurtdip:
  • Hak de muntblaadjes fijn en meng ze door de plantaardige yoghurt.
  • Voeg een snufje suiker, rode wijnazijn, zout en peper toe naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke samosa's met de verfrissende munt-yoghurtdip!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes / Zuivel
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch