Sannie’s Baka Bana met pindasaus.

Sannie’s Baka Bana

Sannie’s Baka Bana met pindasaus.

gebakken banaan
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bakbananen grote rijpe / schillen, door de helft snijden en in de lengte ook doorsnijden
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepel(s) maizena
  • 3 eetlepel(s) Greensweet erythritol suiker of gewoon witte suiker
  • ½ theelepel zout
  • 150 ml 7up of eigen merk / geen light
  • 1 zakje Faja Lobi pinda sambal 200 gram (maken volgens aanwijzingen op de verpakking)
  • 1 flinke scheut zonnebloemolie

Instructies

  • Meng met de garde het zelfrijzend bakmeel, zout, suiker, maizena en sprite met elkaar tot een glad beslag.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Haal de banaan door het beslag, laat een beetje uitlekken en doe in de verhitte olie.
  • Bak aan beide kanten goed bruin (ik heb ze per kant ongeveer 3 minuten gedaan).
  • Haal de banaan eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Lekker met de pindasaus van Faja Lobi die ik gemaakt heb zoals op de verpakking gemaakt heb, zonder extra toevoegingen dan alleen water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Indonesië