Sannie’s Duitse curry uit de slowcooker

Sannie’s Duitse curry uit de slowcooker

met patat uit de airfryer en kruidenzuurkool
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo braadworst in stukjes gesneden, ik had heerlijke braadworst in Duitsland gekocht
  • 3 flinke uien gesnipperd
  • 1 pakje 330 ml Heinz tomaten frito
  • 200 ml Heinz tomaten ketchup
  • 1 blikje 70 gram Heinz tomatenpuree
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 3 eetlepel black sojasaus
  • 3 eetlepels bruine basterd suiker
  • 3 eetlepels Greensweet syrup of honing
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprika poeder mild of pikant, net hoe je smaak is
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels worcestershire sauce
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter

Instructies

  • Verhit de bakboter (in de uitneembare pan van de slowcooker als deze op het vuur kan) en fruit daarin de ui een paar minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door elkaar.
  • Zet de pan terug in de slowcookerhouder (of gooi het vanuit je pan over in je slowcooker) en voeg alle andere ingrediënten toe.
  • Alles goed mengen.
  • Zet de slowcooker 5 tot 6 uur op low.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gegeten met rauwe kruiden zuurkool en Aviko opa’s patat uit de airfryer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Slowcooker / Vlees