Sannie’s Duivelse Kip uit de Slowcooker

Sannie’s Duivelse Kip uit de Slowcooker

Sannie’s Duivelse Kip uit de Slowcooker

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet in blokjes gesneden
  • 400 gram kastanje champignons in blokjes gesneden
  • 1 ui klein gesnipperd
  • 3 eetlepel(s) Greensweet syrup of honing
  • 4 eetlepel(s) ketjap medja of manis
  • 3 eetlepel(s) witte wijn-azijn
  • 4 eetlepel(s) tomatenketchup Heinz
  • ½ eetlepel(s) sambal oelek
  • ½ eetlepel(s) sambal manis
  • ½ eetlepel(s) sambal brandal
  • ½ eetlepel(s) Dijon mosterd
  • 3 eetlepel(s) pindakaas Calvé
  • 1 zakje nasi mix
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 3 eetlepel(s) kokosrasp
  • peper
  • bloem
  • zout

optioneel

  • gebakken uitjes voor over het gerecht

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet blokjes met wat peper, zout en flink wat bloem.
  • Meng alles door elkaar (behalve de gebakken uitjes) en laat minimaal 3 uur intrekken (liefst een hele nacht).
  • Doe alles, op kamertemperatuur!, 2,5 uur op low in de slowcooker.
  • Strooi de gebakken uitjes over de kip.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bami, nasi, rijst, patat, sperzieboontjes, wokgroente, zoetzure komkommer of atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker
Land van herkomst Nederland