Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 8 eieren hard gekookt en in de lengte doormidden gesneden
- 1 pak gezeefde tomaat 500 ml
- 1 pot geroosterde gele paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 tenen knoflook geplet en fijngehakt
- 3 tomaten in blokjes
- 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
- ½ eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
- ½ eetlepel sambal badjak
- ½ eetlepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 150 ml Alpro Cuisine Soja light of gewone kookroom
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels limoensap
- Zwarte peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels Becel light
Instructies
Voorbereiding:
- Verhit de Becel light in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de gesnipperde ui, rode peper en knoflook tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Bereiding van de saus:
- Voeg de blokjes tomaat en gesneden geroosterde gele paprika toe aan de pan.
- Roerbak dit mengsel ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam Masala kruiden, sambal badjak, verkruimelde maggiblokjes, balsamicoazijn en limoensap toe.
- Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Afwerking van de saus:
- Voeg de Alpro Cuisine Soja toe aan de saus en roer alles goed door.
- Proef de saus en breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout naar smaak.
Toevoegen van de eieren:
- Leg de gehalveerde eieren met het eigeel naar boven in de saus.
- Laat ze ongeveer 2 minuten doorwarmen zodat ze de smaak van de saus opnemen.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer de eieren in pittige paprika-tomatensaus met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui.
- Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g