Sannie’s Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

naar een recept van Sandra Kemna
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eieren hard gekookt en in de lengte doormidden gesneden
  • 1 pak gezeefde tomaat 500 ml
  • 1 pot geroosterde gele paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geplet en fijngehakt
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • ½ eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
  • ½ eetlepel sambal badjak
  • ½ eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 150 ml Alpro Cuisine Soja light of gewone kookroom
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels limoensap
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels Becel light

Instructies

Voorbereiding:

  • Verhit de Becel light in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de gesnipperde ui, rode peper en knoflook tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.

Bereiding van de saus:

  • Voeg de blokjes tomaat en gesneden geroosterde gele paprika toe aan de pan.
  • Roerbak dit mengsel ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam Masala kruiden, sambal badjak, verkruimelde maggiblokjes, balsamicoazijn en limoensap toe.
  • Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Afwerking van de saus:

  • Voeg de Alpro Cuisine Soja toe aan de saus en roer alles goed door.
  • Proef de saus en breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout naar smaak.

Toevoegen van de eieren:

  • Leg de gehalveerde eieren met het eigeel naar boven in de saus.
  • Laat ze ongeveer 2 minuten doorwarmen zodat ze de smaak van de saus opnemen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer de eieren in pittige paprika-tomatensaus met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui.
  • Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch